Wat is responsive design eigenlijk?

Misschien vraag jij je op dit moment af, wat is responsive design nu eigenlijk?

Tegenwoordig is het Internet een van de belangrijkste mediakanalen. En het Internet wordt het meest geraadpleegd via desktop computers, toch?

Maar wacht! Hoe zit het dan met al die mobiele apparatuur als smart phones en tablets? Het gebruik van Internet op mobiele apparatuur neemt iedere dag toe. In 2011 werd het internet in 1 op de 10 gevallen mobiel bekeken. In 2013 was het bijna 25 procent en inmiddels zijn wij vaker mobiel dan achter de computer bezig met het Internet.

Dus wat betekent dit voor jou?

Heel simpel. Als je geen potentiele klanten wilt kwijtraken, dan moet je zorgen voor een website die is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Het probleem van veel van de huidige websites is dat de gebruikservaring op mobiel, hoe zal ik het zeggen, VERSCHRIKKELIJK is. En dat lossen wij op met responsive design. Simpel gezegd passen responsive websites zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Dus geen verschillende websites voor verschillende apparaten, er is slechts één website, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Dus je krijgt meer tevreden bezoekers en dat resulteert in meer tevreden klanten! 

Geinteresseerd in responsive design? Wil je een website die zich aanpast? Daar kunnen wij je zeker mee helpen! Neem vandaag nog contact met ons op!

Bekijk onze websites