7 Tips voor de beste webwinkel

Heb je er weleens over nagedacht hoe te gek het zou zijn om jouw eigen webwinkel te hebben? Hoe het zou zijn om jouw producten of diensten te verkopen aan iedereen in Nederland of misschien zelfs aan de hele wereld? Misschien ben je bang dat je te laat bent, maar de virtuele wereld groeit nog steeds. Dus het is niet te laat om alsnog jouw online plek te claimen!

Het beginnen van een online onderneming is eigenlijk een stuk makkelijker dan een traditioneel bedrijf. Je bent niet beperkt tot de locatie waar je zit en je hebt veel meer mogelijkheden om jouw producten te promoten. Ook een succesvolle webwinkel moet beter zijn dan de concurrentie, daarom geven wij je hierbij 7 tips waar je rekening mee moet houden.

Tip 1 – Goede analyse

Een goed begin is het halve werk. Voor de start moet je helder jouw doelgroep definiëren, net als de kenmerken van de doelgroep en hoe je haar kunt bereiken.

Tip 2 – Goed ontwerp

Heel vaak ligt de nadruk alleen maar op de startpagina. Natuurlijk is die belangrijk, maar de meeste klanten zullen de webwinkel bereiken via zoekmachines die jouw klant direct naar de productpagina brengt. Daarom is het belangrijk dat op iedere pagina de navigatie makkelijk is en iedere pagina uitnodigt tot actie van de klant.

Tip 3 – Optimaliseren voor zoekmachines

“Content is king”, ofwel de informatie op de website maakt of jouw webwinkel opvalt.  Hiervoor is naast de inhoud ook de inrichting van de website en webwinkel belangrijk. De structuur moet borgen dat de informatie ook daadwerkelijk door zoekmachines wordt gevonden!

Tip 4 – Sociale media integratie

Maak optimaal gebruik van het sociale netwerk van jouw klanten en medewerkers; alleen al in Nederland heeft 1 op de vier Nederlanders een Twitteraccount en gebruiken 1 op de drie Nederlanders facebook. Maak het makkelijk om ervaringen met jouw producten te delen, leer van de ervaringen van klanten en gebruik dit voor nieuwe productontwikkeling.

Tip 5 – Zorg dat je product gevonden wordt in de webwinkel

Het ergste dat kan gebeuren is dat jouw klant iets zoekt maar het product niet in de webwinkel vindt; Terwijl je het wel verkoopt! Tijd en aandacht besteden aan een goede zoekfunctie in de webwinkel is dus cruciaal.

Tip 6 – Mobiele versie

Nederlanders gaan vaker online via een smart phone dan via een laptop of desktop. Dit geldt ook voor het gebruik van de webwinkel. Zorg er dus voor dat jouw webwinkel er mobiel net zo goed uitziet als op een computer! 

No.7 – Beveiliging

In jouw webwinkel verkoop je. Zorg er dus voor dat financiële gegevens van klanten, net als overige persoonlijke informatie over klanten veilig wordt opgeslagen.

Een goede webwinkel opzetten en succesvol worden hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Zorg er gewoon voor dat je dit doet met een professionele en ervaren partij!

Bekijk onze webshops